دوای بلغم چیست
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

دوای بلغم چیست و چقدر اثربخش است؟ بسیاری بر این باور هستند که ژن و سبک زندگی ایرانیان باعث می‌شود پس از ۴۰ سالگی، غلبه بلغم در بدن به وجود بیاید و مشکلات آن نمود کند. در طب سنتی عقیده بر این است که اخلاط چهار‌گانه باید در تعادل به سر ببرند تا دچار بیماری‌های جسمی و روحی نشویم. برای ایجاد تعادل در اخلاط چهار گانه نیاز به شناخت طبع خود داریم و برای متعادل کردن آن باید تغذیه و سبک زندگی را تغییر دهیم. ممکن است درباره غلبه بلغم و عواقب آن اطلاعات زیادی نداشته باشید یا اینکه به طور کلی به طب سنتی اطمینان نکنید. ما می‌خواهیم در یک مطلب جامع درباره دوای بلغم صحبت کنیم همچنین توضیح دهیم چگونه پزشکی مدرن دارویی را تولید کرده که در طب سنتی هم مورد تأیید است.

دوای بلغم چیست؟

غلبه بلغم از عواملی ناشی می‌شود که دمای معده را پایین می‌آورند. یعنی اگر معده و دستگاه گوارش سرد باشند، امکان غلبه بلغم افزایش پیدا می‌کند. در این مواقع باید از خوراکی‌ها و داروهای گیاهی با طبع گرم و خشک استفاده کرد تا تعادل به اخلاط چهارگانه بدن بازگردد.

گیاهان دارویی دوای بلغم
گیاهان دارویی با طبع گرم و خشک دوای بلغم هستند.

دارو‌ها و خوراکی‌های زیادی برای رفع این مشکل وجود دارند که بهترین آن‌ها قرص بلغم است. قرص بلغم نیاک که با نام قویترین داروی ضد بلغم نیز شناخته می‌شود، دارای ۴ ترکیب گیاهی مهم از جمله آویشن، سیاه دانه، زنیان و مصطکی می‌باشد. این ۴ ماده گیاهی دارای طبع گرم و خشک بوده و از نظر علم پزشکی مدرن برای بهبود عملکرد سیستم گوارش مفید هستند.

معرفی قرص بلغم نیاک

قرص بلغم از ترکیب ۴ گیاه سودمند یعنی آویشن، سیاه دانه، زنیان و مصطکی تشکیل شده است. این دارو‌های گیاهی هر کدام به تنهایی تأثیر به سزایی در درمان غلبه بلغم دارند. بسیاری از پزشکان نیز گیاهان مذکور را برای درمان نفخ معده و مشکلات دیگر دستگاه گوارش تجویز می‌کنند.

معرفی قرص بلغم نیاک

علم پزشکی مدرن دلایل اختلالات معده را در برخی موارد به عواملی مانند باکتری‌های مضر مربوط می‌داند. نکته مهم درباره قرص بلغم این است که تمام ترکیبات آن طبع گرم و خشک داشته و بلغم زدایی می‌کنند.

گیاهان مورد استفاده در دوای بلغم چیست؟

۴ گیاه دارویی را در بخش قبلی نام بردیم که در ترکیبات قرص بلغم نیاک وجود دارند. این گیاهان خواص بلغم زدایی داشته که در این بخش درباره آن‌ها صحبت می‌کنیم.

سیاه دانه

سیاه دانه (Sativa) بومی جنوب غربی آسیا بوده و خواص بسیاری دارد. در طب سنتی و اسلامی احادیث بسیاری از ائمه اطهار نقل شده که هزاران فایده در مصرف سیاه دانه دانسته‌اند. این گیاه دارویی خواص ضد باکتری دارد و باعث اجابت راحت مزاج می‌گردد. طبع سیاه دانه گرم و خشک است و می‌توانید برای درمان غلبه بلغم مؤثر باشد. این گیاه سودمند در ترکیبات قرص بلغم وجود دارد.

آویشن

آویشن (Thyme) در قرص بلغم موجود است و مهارکننده باکتری‌ها بیماری زا می‌باشد. از دیگر خواص آویشن می‌توان به خواص ضد میکروبی، ضد درد، ضد گرفتگی عضلات، ترمیم سیستم تنفسی واشاره کرد. آویشن بر برخی هورمون‌های زنانه تأثیر گذار است. زنان باردار و خانم‌هایی که در حال مصرف دارو‌های هورمونی هستند باید با مشورت پزشک قرص بلغم را استفاده کنند.

آویشن
آویشن دارای طبع گرم و خشک است.

زنیان

زنیان (Trachyspermum) دارای طبع گرم و خشک است که به مبتلایان به بلغم توصیه می‌شود. از جمله خواص تأیید شده برای زنیان در علم پزشکی مدرن می‌توان به خاصیت ضد میکروبی، ضدالتهاب، ضد نفخ واشاره کرد. این گیاه دارویی در درمان و بهبود چاقی، یبوست و رفلاکس معده کاربرد دارد. با مصرف زنیان، عملکرد معده بهبوده پیدا کرده و غذاها راحت‌تر و سریع‌تر هضم می‌شوند. این گیاه مفید نیز جزو ترکیبات قرص بلغم است.

مصطکی

مصطکی (Mastic) نوع ماده صمغی شکل است. این صمغ از درخت پسته تراوش می‌شود و خواص درمانی بسیاری برای آن ذکر کرده‌اند. مصطکی دارای طبع گرم و خشک بوده به درمان بلغم کمک می‌کند. این ماده سودمند در قرص بلغم وجود دارد. از جمله خواص آن وجود آنتی اکسیدان‌ها، درمان کننده زخم‌های معده و روده، کاهش دهنده التهاب دستگاه گوارش، کاهش دهنده کلسترول ومی‌باشند.

جمع‌بندی

در آخر می‌توان گفت غلبه بلغم تأثیر زیاد در بروز اختلالات معده و دیگر اجزاری دستگاه گوارش داد. همچنین از نظر علم پزشکی مدرن، وقتی دستگاه گوارش به خوبی کار نکند، کیفیت زندگی فرد در تمام ابعاد تحت الشعاع قرار می‌گیرد.

اگر برای درمان غلبه بلغم نیاز به قرص بلغم دارید، از داروخانه آنلاین مفید طب این محصول را تهیه فرمایید. در صورتی که پرسش‌هایی در این زمینه دارید در بخش نظرات آن‌ها را مطرح نمایید تا متخصصات مفید طب شما را راهنمایی کنند.

خرید قرص بلغم


توجه: مقالات مرتبط با پزشکی و سلامت داروخانه مفید طب از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند، بنابراین توصیه درمانی و پزشکی محسوب نمی‌شوند. در صورتی که مشکل پزشکی دارید، لازم است تا برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه نمایید.

به اشتراک گذاری این مقاله :

Telegram
WhatsApp
LinkedIn

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط