بهترین قرص میگرن
زمان مطالعه: ۹ دقیقه

میگرن یکی از بیماری‌های شایعی است که افراد زیادی آن را تجربه می‌کنند. سردردهای میگرنی می‌توانند خفیف تا بسیار شدید باشند. همچنین این سردردها ممکن است از چند ساعت تا چند روز طول بکشند و گاهاً شرایط بسیار آزاردهنده‌ای را ایجاد می‌کنند. با شناخت محرک های میگرن و راه‌های پیشگیری از آن می‌توان تا حد خوبی از این مشکل در امان ماند. همچنین داروهای متنوعی بر اساس شرایط بیماری ممکن است برای فرد بیمار تجویز شود. در این مقاله از مجله سلامت داروخانه آنلاین مفیدطب به تعریف دقیق‌تر میگرن، علائم و محرک‌های آن و انواع داروی میگرن از جمله بهترین قرص میگرن می‌پردازیم. همچنین در انتها راهکارهایی را برای بهبود شرایط این بیماری توصیه می‌کنیم. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

میگرن چیست؟

قبل از این که به معرفی داروها و بهترین قرص میگرن آشنا شویم، ابتدا کمی درباره این بیماری بدانیم. میگرن نوعی سردرد شدید است که اغلب با تهوع، استفراغ و حساسیت به نور همراه می‌شود. این سردرد می‌تواند به مدت چند ساعت تا چند روز طول بکشد.

بروز میگرن در افراد مختلف، متفاوت است. در بسیاری از افراد، میگرن در چند مرحله اتفاق می‌افتد. مراحل رایج میگرن شامل بروز علائم اولیه (تاری دید و تهوع)، مرحله بروز حمله و مرحله سردرد است.

علت دقیق میگرن هنوز به طور کامل شناخته شده نیست. اما علم ما درباره محرک‌های رایجی که می‌توانند این مشکل را به وجود آورند، به حد خوبی رسیده است. این محرک‌ها شامل موارد زیر است:

  • استرس
  • کم خوابی یا پرخوابی
  • پرواز زدگی (جت لگ)
  • گرسنگی یا کم‌آبی بدن
  • برخی از غذاها و افزودنی‌ها
  • الکل
  • کافئین
  • مصرف بیش از حد دارو
  • برخی از بوها
  • نورها و صداها
  • تغییرات آب و هوا
  • هورمون‌های زنانه
  • فعالیت فیزیکی
کم خوابی محرک میگرن
کم خوابی یکی از محرک‌های رایج میگرن است.

بهترین قرص درمان میگرن چیست؟

داروها و قرص های میگرن از جمله قرص برای درمان میگرن برای تسکین درد و کاهش علائم یک حمله میگرنی مصرف می‌شوند و کمک می‌کنند که از حمله های بعدی جلوگیری شود. میگرن با دو نوع دارو درمان می‌شود:

  • داروهای کنترل کننده یا مسکن درد
  • داروهای پیشگیری کننده

همانطور که از نام این انواع داروی میگرن پیداست، دسته داروهای کنترل کننده برای هنگامی هستند که سردرد میگرنی شروع شده یا در شُرُف شروع شدن است. هدف از مصرف این داروها، قطع و تسکین درد و علائم دیگر مثل تهوع و استفراغ می‌باشد.

از طرف دیگر، داروهای پیشگیری کننده برای شرایطی است که میگرن به طور مرتب مثلا هر هفته بیش از یک بار رخ می‌دهد و یا علائم میگرن شدیدی را تجربه می‌کنید. هدف این دسته از داروها کاهش دفعات حملات میگرنی و شدت درد و علائم دیگر آن است. این داروها میتوانند به صورت روزانه مصرف شوند.

داروی میگرن مناسب شما بر اساس شرایط پزشکی مختلف، دفعات حمله میگرن، شدت سردردهای میگرنی، داشتن علائم تهوع و استفراغ و میزان اختلالی که میگرن شما ایجاد می‌کند، تعیین می‌شود. در پاسخ به سوال «برای درمان میگرن چه قرصی بخوریم؟» توصیه می‌شود به پزشک مراجعه کنید تا بهترین قرص میگرن را متناسب با شرایطتان تجویز نماید.

بسیار مهم است که از سوء مصرف یا مصرف بیش از حد داروهای تجویزی برای میگرن خودداری کنید. استفاده نادرست از داروها می‌تواند منجر به افزایش حملات میگرن و بروز علائم میگرن مزمن شود.

در ادامه با انواع بهترین قرص میگرن برای پیشگیری و کنترل میگرن در دو دسته داروهای شیمیایی و گیاهی آشنا می‌شوید.

داروهای میگرن شیمیایی

داروهای کنترل کننده میگرن در این دسته، شامل تریپتان ها و دیتان ها هستند. چند نمونه از انواع بهترین قرص میگرن که کنترل کننده میگرن بوده و با نسخه پزشک قابل تهیه هستند، عبارتند از:

  • ریزاتریپتان
  • سوماتریپتان
  • زولمی تریپتان

همچنین برخی از مسکن ها مانند ایبوپروفن، آسپرین، ناپروکسن و ارگوتامین-سی برای درمان سردردهای میگرنی قابل استفاده هستند. اکسدرین یا آکسار (ACA) نیز که ترکیبی کافئین، استامینوفن و آسپیرین است، می‌تواند برای تسکین سردردهای میگرنی خفیف مصرف شود و این داروی مسکن یک قرص میگرن خفیف محسوب می‌شود.

دو مورد از قرص های ضد تهوع میگرن نیز شامل کلروپرومازین و متوکلوپرامید است که در کنار داروها و قرص های اصلی درمان میگرن و برای از بین بردن تهوع استفاده می‌شوند.

داروهای پیشگیری کننده از میگرن به چند نوع تقسیم می‌شوند که در زیر مشاهده می‌کنید:

  • قرص هایی که برای درمان فشار خون کاربرد دارند:
    • بتابلاکرها (پروپرانولول، تیمولول و متوپرولول)
    • داروهای بلوک‌کننده کانال کلسیم (وراپامیل)
  • قرص های ضد افسردگی (امی تریپتیلین و نورتریپتیلن)
  • داروهای ضد تشنج (گاباپنتین، توپیرامات و والپروئیک اسید)
  • داروهای آنتاگونیست گیرنده پپتید مرتبط با ژن کلسی‌تونین یا CGRP

این داروهای میگرن تحت نام های تجاری مختلف در بازار دارویی ایران در دسترس می‌باشند.

بهترین قرص میگرن گیاهی

داروهای گیاهی دسته دیگر از بهترین قرص برای میگرن هستند که می‌توانند اثر پیشگیری کننده یا کنترل کننده داشته باشند. این قرص ها معمولا از ترکیبات گیاهی آرامبخش و تاثیر گذار روی سروتونین بدن تشکیل می‌شوند. برخی از این ترکیبات گیاهی موثر عبارتند از:

  • گیاه تاناستوم یا بابونه گاو چشم (Feverfew)
  • گیاه بید (Willow)
  • سنبل الطیب
  • گشنیز
  • اسطوخودوس
  • رزماری
  • گل ساعتی یا هوفار
  • زنجبیل
  • ترب کوهی
  • بومادران
  • رازک

در ادامه بهترین قرص های میگرن گیاهی را که از گیاهان دارویی موثر برای درمان میگرن در ترکیباتشان بهره برده‌اند، معرفی می‌کنیم.

قرص میگراگل، بهترین قرص میگرن گیاهی

یکی از انواع بهترین قرص میگرن، قرص میگراگل گل دارو است که برطرف کننده و پیشگیری کننده از حملات میگرنی بوده و تجویز آن به خصوص در سردردهایی که منشاء عصبی دارند، توصیه می‌شود.

قرص میگراگل از چند عصاره گیاهی مفید برای میگرن یعنی سنبل الطیب، رازیانه، بید و بادرنجبویه تشکیل شده و می‌تواند برای سردردهای میگرنی شدید را بهبود دهد.

در یک مطالعه بالینی در دو گروه بیمار ۳۵ نفری مبتلا به میگرن، گروه اول به مدت ۱۲ هفته تحت درمان با فرآورده میگراگل و گروه دوم به همان مدت تحت درمان با پروپرانولول قرار گرفتند. نتایج نشان داده است که شدت سردرد و تکرار حملات و زمان سردرد کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته است با این تفاوت که بیماران گروه اول رضایت بیشتری از درمان با میگراگل نشان داده‌اند.

خرید قرص میگراگل

قرص میگراگل
میگراگل برای بهبود و پیشگیری از میگرن

کپسول میگرافار، داروی گیاهی پیشگیری کننده میگرن

کپسول میگرافار نوتک فار نیز یک داروی میگرن گیاهی قوی است که خاصیت پیشگیری کننده از میگرن دارد. مصرف این کپسول از سردردهای میگرنی، حملات حاد میگرن و تهوع و استفراغ ناشی از آن، درمان انواع سردرد نظیرسردردهای خوشه ای و تنشی و سردردهای قبل و حین دوران قاعدگی پیشگیری می‌کند. میگرافار همچنین برای کاهش تهوع و استفراغ و کاهش شدت و تکرار سردردهای میگرنی نیز کمک کننده است.

میگرافار از مواد مؤثره ی گیاه تاناستوم یا بابونه گاو چشم (از تیره کاسنی) با نام علمی نام علمی Tanacetum parthenium ساخته شده است. از این گیاه از قدیم‌الایام در درمان برخی از بیماری‌ها استفاده می‌شده است و مقالاتی هم در زمینه استفاده از این گیاه جهت تسکین سردردهای میگرنی وجود دارد. در کپسول میگرافار علاوه بر مواد مؤثره ی گیاه تاناستوم از مواد مؤثره ی گیاه بابونه آلمانی با نام علمی Matricaria recutita نیز استفاده شده است که با اثرات آرام بخشی و ضد اضطرابی خود به تقویت اثرات این کپسول کمک می‌کند.

خرید کپسول میگرافار

کپسول میگرافار نوتک فار
میگرافار برای پیشگیری از حمله میگرن و تهوع

نازوفار، بهترین قرص ضد تهوع میگرن بدون عوارض

نازوفار یک قرص ضد تهوع گیاهی حاوی عصاره زنجبیل است که به عنوان دارویی کمک‌کننده در رفع علامت تهوع میگرن موثر است. قرص زنجبیل نازوفار با ورود به معده و روده، ترشح آنزیم‌های گوارشی از صفرا و دوازدهه را کنترل کرده و از تحریک بیش از حد معده جلوگیری می‌کند.

خرید قرص نازوفار

کپسول نازوفار
نازوفار برای تهوع میگرن

درمان و مدیریت میگرن با اصلاح سبک زندگی

اقداماتی که در ادامه توضیح می‌دهیم، در کنار درمان‌های دارویی می‌توانند تاثیر چشمگیری در کنترل و پیشگیری از سردردهای میگرنی داشته باشند.

اول از همه توصیه می‌کنیم هنگامی که علائم اولیه میگرن به سراغ شما می‌آید، به مکانی ساکت و نسبتا تاریک بروید. چشم‌های خود را ببندید و کمی استراحت کنید یا یک چرت بزنید. در این شرایط، گذاشتن یک پارچه سرد یا پک یخ روی پیشانی می‌تواند کمک کننده باشد. همچنین آب زیادی بنوشید.

این راهکارها نیز می‌توانند مفید واقع شوند:

  • از تکنیک‌های ریلکسیشن استفاده کنید. این تکنیک‌ها می‌توانند به بهبود شرایط استرس زا کمک کند که در نهایت به کاهش دفعات میگرن شما می‌انجامد.
  • روتین منظم خواب و غذا خوردن داشته باشید. خواب زیاد یا خواب کم تاثیرات منفی بر شرایط میگرن شما می‌گذارد. به علاوه غذا خوردن در زمان‌های مشخص هر روز، می‌تواند به پیشگیری از میگرن کمک کند.
  • مایعات فراوان بنوشید، به خصوص آب.
  • به طور منظم ورزش کنید. ورزش‌های هوازی منظم به کاهش تنش و پیشگیری از حملات و سردردهای میگرنی کمک می‌کند. اگر پزشک شما تایید کرد، یک ورزش هوازی مورد علاقه تان را شروع کنید. به یاد داشته باشید که قبل از ورزش به آرامی بدن خود را گرم کنید؛ چرا که حرکات ناگهانی و شدید می‌تواند موجب بروز سردرد شود.
  • علائم و شرایط میگرن خود را یادداشت کنید. ثبت علائم میگرن به شما کمک می‌کند که محرک های میگرن خود را بهتر بشناسید و همچنین بتوانید نتیجه گیری کنید که کدام درمان میگرن معمولا برای شما کارساز است. به علاوه، این کار کمک می‌کند تا هنگام مشورت با پزشک، اطلاعات دقیق‌تری را در اختیار او قرار دهید.
تکنیک ریلکسیشن برای میگرن
از آنجایی که استرس یکی از محرک های معمول میگرن است، تکنیک‌های ریلکسیشن می‌توانند به کاهش دفعات میگرن کمک کند.

جمع بندی

در این مقاله با انواع مهمترین داروهای میگرن در دو دسته شیمیایی و گیاهی آشنا شدید. همچنین چند نمونه از بهترین قرص میگرن برای تسکین و پیشگیری از این مشکل را معرفی کردیم. تا حد خوبی به این سوال که «برای درمان میگرن چه قرصی بخوریم؟» پاسخ دادیم اما لازم است قبل از مصرف هر گونه داروی جدیدی با پزشک خود مشورت کنید تا گزینه مناسبی را انتخاب نمایید. همچنین قبل از مصرف هر قرص میگرنی، به تداخلات دارویی و عدم وجود آلرژی (به خصوص در ترکیبات قرص های گیاهی میگرن) توجه کنید.

شما می‌توانید انواع داروی میگرن بدون نسخه را از داروخانه آنلاین مفیدطب به صورت اینترنتی و سریع، خریداری نمایید. در صورتی که سوال یا نظری درباره داروها دارید، در صفحه محصول مورد نظر یا انتهای همین مقاله ثبت کنید تا متخصصین داروساز مفیدطب به آن ها پاسخ دهند.

مشاهده و خرید انواع داروی میگرن

سوالات متداول

قرص آ ث آ برای میگرن خوب است؟

قرص ACA که با نام آکسار نیز شناخته می‌شود، می‌تواند یک مسکن مناسب برای میگرن های خفیف باشد.

چه غذاهایی برای میگرن مضر است؟

الکل، پنیر، ماست، غذاهای تخمیر شده، نمک سود شده و ترشی‌ها که حاوی مقدار زیادی آمینو اسید تیرامین هستند، شکلات و کافئین زیاد خوراکی‌های خوبی برای میگرن نیستند.

چه میوه هایی برای میگرن ضرر دارد؟

برخی از میوه ها می‌توانند محرک هایی برای حملات میگرنی کسانی باشند که از میگرن مزمن رنج می‌برند. این میوه ها شامل هندوانه، پرتقال، آناناس، خیار و در برخی موارد موز می‌باشد.

حملات میگرن چقدر طول میکشه؟

اغلب حملات میگرنی بین ۴ ساعت تا ۳ روز طول می‌کشد. موارد کمتری نیز وجود دارد که این زمان به کمی بیش از یک هفته نیز ادامه پیدا کند (گرچه این حالت رایج نیست).

توجه: مقالات مرتبط با پزشکی و سلامت داروخانه مفید طب از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند، بنابراین توصیه درمانی و پزشکی محسوب نمی‌شوند. در صورتی که مشکل پزشکی دارید، لازم است تا برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه نمایید.

بیشتر بخوانید

به اشتراک گذاری این مقاله :

Telegram
WhatsApp
LinkedIn

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط