بهترین قرص برای ساییدگی زانو
زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه

آرتروز یا ساییدگی زانو یکی از شایع‌ترین انواع آرتریت (التهاب مفاصل) است که افراد زیادی در سراسر جهان به آن مبتلا هستند. بیماران مبتلا به ساییدگی زانو در صورت اقدام به درمان به موقع می‌توانند این بیماری را کنترل کرده و عملکرد زانو را بهبود دهند. در این مقاله از مجله سلامت مفیدطب این بیماری رایج را بررسی خواهیم کرد و شما را با بهترین قرص برای ساییدگی زانو آشنا می‌کنیم.

ساییدگی زانو چیست؟

آرتروز یا ساییدگی زانو یک بیماری دژنراتیو مفصلی است که غضروف انتهای استخوان زانو را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در افراد مبتلا به آرتروز و ساییدگی مفصل زانو (OA)، غضروف انتهای استخوان، دچار فرسایش می‌شود که این امر منجر به رشد بیش از حد استخوان زیرین می‌گردد. به مرور زمان این غضروف سفت و خشک شده و نهایتاً تجزیه و تخریب می‌شود.

ساییدگی زانو شروعی آهسته دارد و معمولا با احساس درد خفیف در این ناحیه آغاز می‌شود. مراحل پیشرفت این بیماری معمولا به شرح زیر است:

  1. درد در قسمت داخلی زانو هنگام ایستادن طولانی، راه رفتن و بالا و پایین رفتن از پله
  2. تندرس یا حساسیت و درد هنگام لمس
  3. خشکی و سفتی هنگام حرکت دادن زانو و برخاستن از خواب
  4. کاهش حرکت مفصل و کم شدن دامنه حرکتی آن
  5. احساس سایش و ایجاد صدا در زانو هنگام خم و راست کردن آن
  6. ایجاد برجستگی‌های استخوانی و تغییر شکل زانو
  7. تغییر الگوی راه رفتن در هنگام درگیری دوطرفه و شدید زانوها

برای تشخیص ساییدگی زانو در مرحله اول، معاینه بالینی توسط پزشک متخصص انجام می‌گیرد. در این معاینه دامنه حرکتی زانو، نوع گام برداشتن بیمار و وضعیت رباط‌ها و عصب‌های زانو مورد بررسی قرار می‌گیرند. همچنین جهت تشخیص میزان فرسایش غضروف و کاهش فضای مفصلی از تصویربرداری نیز استفاده می‌شود. در موارد پیچیده‌تر ممکن است پزشک، آزمایش خون و ام آر ای نیز تجویز کند.

اکنون که با بیماری ساییدگی زانو یا آرتروز زانو تا حدی آشنا شدیم، در ادامه درجات این بیماری و عوامل ایجاد کننده آن را بیان خواهیم کرد.

درجات ساییدگی زانو

به طور معمول درجه یا شدت ساییدگی زانو با روش آرتروسکوپیک مشخص می‌شود. آرتروسکوپی یک عمل جراحی ساده است که بدون ایجاد برش خیلی زیاد بر روی پوست و دیگر بافت‌های نرم، یک دوربین جراحی کوچک وارد مفصل زانو می‌شود و امکان مشاهده این ناحیه را برای پزشکان فراهم می‌کند.

درجات مختلف ساییدگی زانو
ساییدگی زانو به چهار درجه مشکوک، خفیف، متوسط و شدید تقسیم می‌شود.

درجات ساییدگی زانو به شرح زیر هستند:

  • درجه ۱ (مشکوک): تغییرات زودهنگام نشان‌دهنده ایجاد فیشر یا شقاق (شکستن) در غضروف هستند.
  • درجه ۲ (خفیف): افزایش ضخامت بیشتر، سبب شکستن استخوان می‌شود.
  • درجه ۳ (متوسط): از بین رفتن متناوب غضروف همراه با هر شکستگی
  • درجه ۴ (شدید): بیرون زدن استخوان ساب کندرال (زیر غضروف)

عوامل موثر در ساییدگی زانو

برخی از عوامل خطر ساز که موجب آزردگی زانو و تحلیل رفتن غضروف‌ها می‌شوند، باعث ایجاد آرتروز زانو خواهند شد. این عوامل که احتمال ابتلای فرد به ساییدگی زانو را افزایش می‌دهند، عبارتند از:

  • افزایش سن: تقریبا ۸۰ درصد افراد بالای ۵۵ سال، درجاتی از آرتروز را نشان می‌دهند. البته سن شروع این عارضه در افراد متفاوت است.
  • چاقی و افزایش وزن: افراد دارای اضافه وزن به دلیل فشار زیادی که به مفصل‌های تحمل‌کننده (ران و زانو) اعمال می‌کنند، زمینه را برای ابتلا به آرتروز فراهم می‌کنند.
  • جنسیت: ساییدگی زانو در خانم‌ها احتمال بیشتری دارد.
  • شغل و نوع فعالیت روزانه: مشاغلی که نیاز به ایستادن‌های طولانی، از پله بالا و پایین رفتن مکرر و یا نشست و برخاست مداوم دارند، بیشتر مستعد آرتروز زانو هستند.
  • ژنتیک: بعضی از افراد به دلایل ژنتیکی استعداد بیشتری برای ابتلا به ساییدگی یا آرتروز زانو دارند.
  • آسیب دیدگی مفصل: در صورتی که مفصل حین فعالیت‌های ورزشی یا تصادفات دچار آسیب دیدگی قبلی شده باشد، احتمال ابتلا به ساییدگی زانو افزایش می‌یابد. این آسیب‌ها شامل شکستگی سطحی مفصل، عفونت‌های مفصلی، آسیب تاندون، منیسک زانو و… هستند.

تا اینجا با بیماری ساییدگی زانو، درجات مختلف آن و عوامل خطرساز آن آشنا شدیم. در ادامه این مقاله روش‌های درمان و بهترین قرص برای ساییدگی زانو را معرفی می‌کنیم.

همانطور که می‌دانید ساییدگی زانو در صورت کنترل نشدن ممکن است موجب تحلیل رفتن تمام غضروف مفصلی و یا بخشی از آن شود. با پیشرفت ساییده شدن زانو، استخوان‌ها در دوطرف مفصل شروع به رشد نامتعارف می‌کنند که این امر سبب تشکیل استخوان اضافی در مفصل مربوطه می‌شود.

به دنبال این عارضه لایه سینوویال که نقش تولید کنندگی مایع مفصلی را برعهده دارد، ملتهب می‌شود. التهاب لایه سینوویال ممکن است به تولید حجم زیادی از مایع مفصلی منجر شود و این امر تجمع مایع در مفصل زانو را ایجاد می‌کند که به اصطلاح آمیانه به آن آب آوردگی مفصل زانو گفته می‌شود.

درمان به موقع ساییدگی زانو به دلیل درد و سایر عوارضی که این بیماری برای فرد مبتلا ایجاد می‌کند، بسیار حائز اهمیت است.

درمان ساییدگی زانو

ورزش و کنترل وزن مهم‌ترین راه برای کنترل علائم ساییدگی زانو هستند. در واقع با انجام فعالیت‌های ورزشی در وهله اول کاهش وزن انجام می‌گیرد که این مسئله موجب کم شدن فشار اضافی روی زانوها می‌شود. علاوه بر این حرکات ورزشی موجب تقویت عضلات زانو می‌شوند و از بروز ساییدگی زانو جلوگیری می‌کنند.

در حال حاضر ساییدگی زانو قابل بازگشت و ترمیم نیست، اما می‌توان به کمک روش‌های درمانی زیر این فرایند را کنترل کرده و از پیشرفت آن تا حد زیادی پیشگیری کرد:

ورزش

همانطور که گفتیم انجام ورزش‌های مناسب برای ساییدگی زانو می‌تواند علاوه بر کنترل وزن، به تقویت عضلات این ناحیه نیز کمک کند. از جمله بهترین حرکات ورزشی در این زمینه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

اسکوات به کمک صندلی، اسکوات کنار دیوار، حرکت پله یا استپ آپ، قرارگیری در پنجه پا، حرکت بلند کردن پا در حالت دراز کشیده یا نشسته، حرکت کششی عضله چهار سر ران، حرکت کششی عضله پشتی ساق پا، حرکت کششی عضله همسترینگ و…

کار درمانی، فیزیوتراپی و آب درمانی

یک کاردرمان یا فیزیوتراپ متخصص می‌تواند با راهنمایی شما در زمینه انجام حرکات مناسب، به تقویت عضلات زانو، افزایش دامنه حرکات و کاهش درد شما کمک کند.

کاردرمانی و فیزیوتراپی برای درمان ساییدگی زانو
کاردرمانی و فیزیوتراپی یکی از روش‌های درمان ساییدگی زانو است که به کاهش درد و التهاب کمک می‌کند.

در آب درمانی این امکان وجود دارد که با درد کمتری حرکات ورزشی را انجام دهید. شما می‌توانید برای تقویت عضلات مفصل زانو حرکات زیر را در آب انجام دهید: قدم برداشتن به جلو و عقب، حرکات کششی پشت ران و ساق پا و دوچرخه زدن در آب

اصلاح سبک زندگی

با برخی تغییرات در زندگی روزانه می‌توانید مفصل زانوی خود را محافظت کرده و روند پیشرفت آرتروز را آهسته‌تر کنید.

  • فعالیت‌هایی که باعث تشدید بیماری می‌شود (مانند بالا رفتن از پله) را به حداقل برسانید.
  • فعالیت‌هایی مانند دویدن یا تنیس را با فعالیت‌های کم برخوردی مانند پیاده‌روی، شنا یا دوچرخه سواری جایگزین کنید تا میزان فشار بر زانوهای خود را کاهش دهید.
  • کاهش وزن می‌تواند فشار وارده بر روی مفصل زانو را کاهش دهد و در نتیجه موجب کاهش درد و بهبود عملکرد مفصل زانو گردد.
  • در صورت امکان از توالت فرنگی استفاده کنید.
  • از دو زانو، چهار زانو و سر دو پا نشستن خودداری کنید و به جای آن از صندلی استفاده کنید.
  • استفاده از عصا، زانوبند، کفی طبی، بریس زانو و سایر ابزارهای کمکی در این زمینه می‌تواند مفید باشد.

درمان دارویی

برخی از داروهایی که ممکن است پزشک برای کنترل درد و کاهش التهاب مفصل تجویز کند، عبارتند از:

استامینوفن برای کاهش درد، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند دیکلوفناک، بروفن و ناپروکسن و در برخی موارد دولوگزتین

همچنین ممکن است پزشک تزریق کورتیکو استروئید را برای شما تجویز کند. کورتیکواستروئیدها (موسوم به کورتیزون) داروهای ضدالتهابی هستند که به مفصل زانو تزریق می‌شوند. تزریق این داروها سبب تسکین درد و کاهش التهاب مفصل می‌شود. با این حال، اثرات آن همیشگی نیست.

جراحی

در صورت عدم بهبود ساییدگی زانو به روش‌های فوق، جراحی آخرین متد درمانی برای این بیماری است. ۳ روش جراحی برای درمان ساییدگی زانو وجود دارد:

  • جراحی آرتروسکوپی
  • جراحی استئوتومی
  • جراحی تعویض مفصل زانو

درمان‌های مکمل

سایر درمان‌های غیر جراحی که برای کنترل ساییدگی زانو موثر عمل می‌کنند شامل موارد زیر است:

طب سوزنی: در کاهش درد آرتروز می‌تواند کمک کننده باشد.

اوزون تراپی: در این پروسه اوزون جهت ترمیم بافت‌های آسیب دیده به زانو تزریق می‌شود.

تزریق پی آر پی: تزریق پلاسمای غنی از پلاکت نیز از جمله روش‌های جدید برای بهبود آسیب‌های زانو است.

مکمل‌های غضروف ساز: تجویز قرص‌های غضروف ساز یکی از روش‌های مکمل درمانی است که به کاهش درد و تورم مفصلی کمک می‌کند. از مزایای این قرص‌ها می‌توان به کاهش درد و افزایش انعطاف پذیری و دامنه حرکت مفاصل اشاره کرد. البته نتایج مطالعات در خصوص کارایی این مکمل‌ها متفاوت است.

عصاره غیر صابونی شده آووکادو و سویا: این ترکیب می‌تواند در کند کردن سیر بیماری ساییدگی زانو و کاهش درد و التهاب ناشی از آن مفید باشد. آووکادو و سویا دارای ویتامین‎های متعدد و ترکیبات ضد التهابی هستند که مصرف خوراکی آنها به طور منظم موجب تخفیف دردهای زانو و مفاصل می‎شود.

در برخی از مکمل‌ها از این ترکیب جهت کاهش درد و التهاب مفاصل استفاده می‌شود. یکی از این مکمل‌ها با نام قرص فست ران حاوی ۳۰۰ میلی‌گرم عصاره غیر صابونی شده آووکادو و سویا است که در ادامه به معرفی این محصول می‌پردازیم.

خواص فست ران برای مفاصل و غضروف‌ها
کپسول فست ران یکی از انواع مکمل‌های غضروف‌ساز است که به افزایش تحرک مفصل‌ها کمک می‌کند.

بهترین قرص برای ساییدگی زانو

برای کاهش درد و التهاب ناشی از ساییدگی زانو، می‌توانید از مکمل‌های غضروف ساز استفاده کنید. به عنوان بهترین قرص برای ساییدگی زانو می‌توانیم کپسول فست ران محصول شرکت او پی دی فارما را معرفی کنیم که به بهبود تحرک زانو و انعطاف‌پذیری بهتر غضروف‌ها کمک می‌کند.

خرید بهترین قرص برای ساییدگی زانو

مصرف قرص فست ران درد و التهاب زانو در بیماران مبتلا به آرتروز و روماتیسم مفصلی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. کپسول غضروف ساز فست ران از دو گیاه ضد التهاب تهیه شده است که علاوه بر تاثیرات ضد درد، مواد معدنی مورد نیاز برای کارکرد مفاصل و غضروف‌ها را نیز تأمین می‌کند.

  • آووکادو: این گیاه سرشار از ویتامین‌های C، K ، H ، E، D، B و A و اسیدهای چرب ضروری است که به کاهش درد و التهاب مفصل و نرم شدن آن‌ها کمک می‌کند.
  • سویا: ایزوفلاون‌های موجود در این گیاه در کاهش التهاب مفاصل نقش موثری دارند. سویا نیز در روند بازسازی غضروف‌ها و بهبود عملکرد مفاصل نقش دارد.

میزان و نحوه مصرف این قرص را پزشک برای شما تعیین می‌کند ولی می‌توانید روزی یک عدد از این قرص را به همراه میزان کافی آب میل کنید.

در دوز مصرفی پیشنهادی تاکنون عوارضی برای این محصول گزارش نشده است. اما شایع‌ترین عوارض قرص فست ران در بین افراد حساس، عوارض گوارشی می‌باشد. در برخی موارد نیز ممکن است سبب بی خوابی شود.

جمع بندی

در این مقاله به بررسی عارضه ساییدگی زانو یا آرتروز زانو پرداخیتم که به دلیل شایع بودن آن در افراد بسیاری در جهان، مقوله بسیار مهمی است. همچنین شما را با روش‌های درمان این بیماری آشنا کردیم و قرص فست ران را به عنوان بهترین قرص برای ساییدگی زانو به شما معرفی کردیم. این قرص یک مکمل گیاهی است که می‌تواند در کاهش درد و التهاب مفاصل کمک‌کننده باشد.

جهت خرید و کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع مکمل‌های غضروف ساز و تهیه قویترین داروی ضد التهاب مفاصل می‌توانید به آدرس زیر مراجعه کنید:

خرید قویترین داروی ضد التهاب مفاصل

هر سوال دیگری در مورد قرص فست ران و سایر محصولات داشتید می‌توانید پایین این مقاله و یا در صفحه محصول در سایت داروخانه آنلاین مفیدطب کامنت بگذارید، متخصصین داروساز ما به شما پاسخ خواهند داد.

سوالات متداول

ایا ساییدگی زانو درمان قطعی دارد؟

در حال حاضر درمان قطعی برای ساییدگی زانو وجود ندارد و این عارضه قابل بازگشت و ترمیم نیست. اما به کمک روش‌های درمانی گفته شده می‌توان تا حد زیادی درد و التهاب مفصل زانو را کنترل کرده و از پیشرفت آن جلوگیری کرد.

درمان خانگی ساییدگی زانو چیست؟

روغن سیاه دانه، زنجبیل و زردچوبه از بهترین گیاهان دارویی هستند که می‌توانید به صورت خانگی برای درمان درد آرتروز زانو از آن‌ها استفاده کنید. همچنین می‌توانید از حرکات ورزشی مناسب و ماساژ درمانی نیز در منزل کمک بگیرید.

علت ساییدگی زانو در جوانی چیست؟

آرتروز زانو در سنین جوانی شایع نیست و معمولا علت زمینه‌ای دارد. شکستگی و آسیب‌دیدگی، عفونت و بیماری‌های مثل نرمی غضروف کشکک و نقرس موجب ساییدگی زانو در سنین جوانی می‌شود.


  توجه: مقالات مرتبط با پزشکی و سلامت داروخانه مفید طب از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند، بنابراین توصیه درمانی و پزشکی محسوب نمی‌شوند. در صورتی که مشکل پزشکی دارید، لازم است تا برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه نمایید

بیشتر بخوانید:

به اشتراک گذاری این مقاله :

Telegram
WhatsApp
LinkedIn

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط